Smokey Eyes

Smokey Eyes

Een mysterieuze donkere look wordt bereikt door te kiezen voor een smokey eye. De smokey eye betekent dat je je ogen omhult in een donkere rook door middel van oogschaduw. Het geeft je een sensuele en sexy uitstraling, en kan je outfit helemaal afmaken. Veel dames hebben er echter moeite mee om een smokey eye look te maken. Wij geven je graag wat handige en praktische tips zodat jij jouw ogen kan laten stralen!

De minimale smokey eye

Wil je graag een smokey eye proberen, maar ben je nog niet klaar voor volledig zwart omlijste ogen? Probeer dan deze minimale smokey eye. Kies een donkergrijze oogschaduw en trek een dikke lijn boven je wimperrand. Blend deze goed met een blending kwast en trek als laatste een lijntje zwarte eyeliner en zet je wimpers aan met een flinke laag mascara.

De klassieke smokey eye

Durf je voor een volledige smokey look te gaan? Die gaat als volgt: ga voor een diepzwarte oogschaduw die je over je hele bewegend ooglid aanbrengt. Vervolgens breng je een donkergrijze oogschaduw aan in de arcadeboog, en blend deze twee kleuren goed in elkaar. Blend de oogschaduw zodanig naar boven zodat je zelfs met je ogen open goed ziet dat er een flinke laag zwarte oogschaduw op zit. Door een witte shimmery oogschaduw in de ooghoek aan te brengen, leg je nog eens extra de nadruk op je schitterende ogen. Maak de look af met véél lagen zwarte mascara en je bent helemaal klaar voor een avondje uit. 

Een goede basis

Uiteraard begin je elke ooglook met een goede oogschaduw basis, zodat de oogmake-up goed blijft zitten. Wanneer je een full face look wilt maken die knalt, dan kun je kiezen om een rode lipstick te gebruiken. Maar normaal gesproken is een nude lipstick of een beetje lipgloss voldoende bij een dergelijke knallende ooglook.

Terug naar overzicht