Ogen

De ogen zijn waarschijnlijk het eerste wat ons opvalt wanneer we naar een ander persoon kijken. Een mysterieuze ooglook kan daar aan bijdragen! Wanneer de ogen mooi zijn aangezet met een beetje make-up, zal dit de algehele look ten goede komen. Zelfs wanneer je niet zo'n fan bent van make-up, is het ook mogelijk om voor een basic nude ooglook te kiezen. Het lijkt dan alsof je geen make-up draagt, maar je ziet er toch nét wat florisanter uit. Met wat simpele handelingen zoals een witte shimmery oogschaduw in je ooghoek en onder het wenkbrauwbot creëer je een simpele en wakkere look.

Combineer je oogmake-up

De generieke regel op het gebied van make-up is als volgt: ga óf voor een knallende ooglook en een naturelle lipkleur, óf ga voor een knallende lipstick en een naturel ooglook. Overigens hoef je je hier niet helemaal aan te houden, want een smokey eye kan ook schitterend staan met een rode lipstick. Bewaar deze look wel voor feestjes en dergelijke, want gewoon in het dagelijks leven zul je een beetje raar worden aangekeken.

Wat vinden mannen mooi?

Mannen zijn veelal wat minder fan van make-up bij vrouwen, dan vrouwen zelf. Toch kun je een man ook blij maken met een mooie ooglook. De gemiddelde man vindt het ontzettend mooi wanneer de ogen minimaal zijn aangzet met een naturel oogschaduw en een lik mascara. Een eyeliner lijntje kan ook een mooie toevoeging zijn. Voor een avondje uit mag er wat meer worden uitgepakt qua makeup: kies voor een donkerdere smokey eye, maar niet té.

Één ding is zeker: zorg dat je je make-up secuur aanbrengt, want er is niets zo lelijk als een vlekkerige lelijke make-up in de foute kleur. Vijzel je oogmake-up skills op met de onderstaande tips!