Nagelverzorging

Nagelverzorging tips

Je nagels verzorgen is niet voor iedereen even gemakkelijk. Belangrijk bij nagelverzorging is in ieder geval dat je probeert niet op je nagels te bijten, plukken of trekken. Hierdoor kunnen verwondingen in de nagelrand ontstaan, welke lelijke infecties kunnen veroorzaken. Helaas groeien onze nagels langzaam, waardoor beschadigingen nog lang zichtbaar blijven.

Bij nagel verzorging is het verder van belang dat je contact met reinigingsmiddelen en chemicaliën zo veel mogelijk probeert te vermijden. Hierdoor kunnen je nagels namelijk week worden, splijten of verkleuren. Tip: gebruik rubberen of plastic (wegwerp)handschoenen!

Nagels verzorgen: wekelijks knippen!

Knip je nagels regelmatig, het liefst wekelijks. Goed verzorgde en gladde nagels lopen minder gevaar om te worden beschadigd. Wat kun je het beste gebruiken om je nagels te knippen? Een scherp nagelschaartje of nageltang en een nagel vijl. Heb je erg dikke of broze nagels? Knip ze dan na je bad of douche, je nagels zijn dan zachter. De vijl gebruik je om de scherpe hoeken bij te werken. Heb je lange nagels, let dan goed op verwondingen en zorg ervoor dat er zich geen vuil ophoopt onder de nagelrand.

Nagelverzorging = geen nagelriemen verwijderen!

Veel mensen denken dat het juist hygiënisch is, maar het verwijderen en/of terugduwen van de nagelrand kan veel problemen veroorzaken. Het kan verwondingen op het nagelbed veroorzaken en door deze verwondingen kunnen er bacteriën en schimmels binnendringen. Zo veroorzaak je gemakkelijk infecties!

Voor een goede nagel verzorging kun je verder het gebruik van 'nagelverzorgingsproducten' het beste vermijden. Deze veroorzaken vaak verkleuringen en de natuurlijke bindingen van de nagel kapot maken. Ook met vloeistoffen zoals nagellakremover kun je maar beter zuinig zijn, dit kan je nagels namelijk zachter en droger maken.

Terug naar overzicht