Nagels

Iedereen wil mooie nagels. Maar mooie nagels krijg je niet zomaar. Je kunt last hebben van gespleten of gebroken nagels, velletjes, of nagelriemen die niet echt mooi zijn. Daarnaast kun je moeite hebben met van je nagels af te blijven, wat het allemaal nog net een stapje erger maakt (denk bijvoorbeeld aan nagelbijten). Met een paar producten, een beetje tijd en wat motivatie kun je echter ook van jouw nagels mooie nagels maken.

Mooie nagels maken

Om mooie nagels te maken heb je tijdig een manicure nodig. Veel mensen denken dat ze direct de nagels moeten gaan lakken, maar dit komt pas veel later. Je wilt je nagels juist verzorgen, dit is nodig voor mooie nagels. Geef je nagels een mooie vorm en vijl ze glad. Je hoeft hiervoor niet te betalen bij een nagelstyliste, dit kun je ook gewoon thuis doen. Pas als je ook de dode velletjes hebt verwijderd en een beschermlaag hebt aangebracht ga je je nagels lakken en je nagels mooi maken qua kleur.

Mooie nagels en gezondheid

Wist je dat mooie nagels ook iets zeggen over je gezondheid? Zo kun je wanneer je ouder wordt bleke of witte nagels krijgen, maar dit kan ook een teken zijn van een serieuze aandoening zoals hartfalen of leverziekte. Ken je ook het fabeltje dat als je witte plekjes op je nagels krijgt, je meer melk moet drinken? Dit is dus niet waar. De vlekjes komen doordat er lucht tussen de cellen komt wanneer je je bijvoorbeeld gestoten hebt. Hier hoef je je geen zorgen om te maken, de vlekjes verdwijnen vanzelf weer (ze groeien eruit). Let goed op als je huid rondom de nagel rood en dik is, dit kan namelijk duiden op een ontsteking van de nagelriem!

Je nagels mooi maken heeft dus niet alleen een cosmetische functie, als het je lukt geeft het ook aan dat het met je gezondheid goed gesteld is.