Make-up voor bruine ogen

Make-up voor bruine ogen

Mysterieuze diep bruine ogen: veel dames zijn er mee gezegend. Een groot voordeel hiervan is dat er ontzettend veel mogelijk is qua make-up kleuren. Zowel lichte als donkere kleuren en zowel felle als pastel tinten passen goed bij bruine ogen. Het kan dus best lastig zijn om een goede kleur te kiezen. Daarom geven we je graag enkele tips zodat jij een mooie gebalanceerde make-up look kunt aanbrengen.

Ga je voor uitbundig of juist basic?

Afhankelijk van je keuze voor een uitbundige of juist rustige look, kun je een goede kleur kiezen. Een basic look kun je het beste maken door te kiezen voor aardetinten zoals beige, taupe en bruin. Dit houdt je look erg rustig. Combineer je look met een nude lipstick en je bent ready to go. Wil je liever uitpakken qua kleur? Wat dacht je van paars, eventueel met een glittertje? Paars staat in mooi contrast met bruine ogen en zal absoluut een knallende look tot gevolg hebben.

Smokey eyes

Ook met bruine ogen kun je prima smokey eyes maken. Ga voor een mooie dramatische donkere ooglook door te kiezen voor zwarte en grijze oogschaduw. Blend goed uit naar boven, zodat je een natuurlijke overgang hebt. Je kunt ook een gekleurde smokey eye maken. Kies voor een blauwe basis en blend deze met wat donkergrijze oogschaduw voor een opvallende look. Hiermee vestig je de aandacht zeker op je mooie bruine ogen!

Groene eyeliner

Wil je wel eens iets anders proberen? Wat dacht je dan van variëren met eyeliner? Een knalgroene eyeliner zal een mooi contrast vormen met bruine ogen. Kies voor een nudekleurige naturel oogschaduw om je ooglid een egale basis te geven en zorg dat je een groen lijntje boven je wimperrand zet. Een flinke laag mascara maakt het geheel af.

Terug naar overzicht