Lipstick aanbrengen

Lipstick aanbrengen? Lees onze toptips!

Je kent ze wel, dames die meer lippenstift naast hun lippen hebben dan óp hun lippen. Of vrouwen die eruit zien alsof ze net spaghetti hebben gegeten terwijl dit de rand van hun lipstick is. Om dit soort rare gezichten te voorkomen leggen wij je hieronder uit hoe je je lipstick moet aanbrengen.

1. Schone lippen

Voordat je je lippenstift gaat aanbrengen moet je zorgen dat je lippen schoon zijn. Wil je dat je lippen zacht blijven en dat je lippenstift langer blijft zitten? Dan helpt het om je lippen een of twee keer per week te scrubben.

2. Breng een laag foundation aan

Om de lippen glad en zacht te maken, breng je eerst een laagje foundation aan. Dit klinkt misschien raar, maar het helpt om de 'rimpels' in je lippen op te vullen, maakt je lippen glad en zorgt ervoor dat de lippenstift langer blijft zitten.

3. Gebruik een penseel

In plaats van de lippenstift met de lipstick zelf aan te brengen, kun je beter een penseel gebruiken. Je kunt dan beter de juiste hoeveelheid lippenstift bepalen. Bovendien kun je beter aangeven waar je de lipstick aanbrengt.

4. Gebruik een concealer

Om het uitlopen van je lippenstift te voorkomen, gebruik je een beetje concealer aan de buitenkant van je liplijn. Dit voorkomt het spaghettigezicht!

5. De lippenstift aanbrengen

Nu komt het belangrijkste moment, het moment dat je de lippenstift gaat opdoen. Je begint in het midden van de lippen en trekt het penseel naar buiten toe, in de richting van je liplijn. Dit is beter omdat je dan minder lippenstift op je penseel hebt wanneer je de liplijn bereikt. Uiteraard vul je daarna je lippen helemaal in. Je dept daarna je lippen snel op een tissue en fixeert je lipstick met transparante poeder.

6. Een tweede laag lippenstift opdoen

Om er zeker van te zijn dat je lippenstift goed en lang blijft zitten, kun je een tweede laag aanbrengen over de poeder. Knijp je lippen vooral niet te strak samen, dan is al het werk voor niets geweest! Eventueel kun je er voor kiezen om je lippen af te werken met wat lipgloss. Als je de kans hebt, werk je lippenstift dan na een paar uur even bij.

Terug naar overzicht