Foundation

Foundation

Foundation is een make-up product dat door veel vrouwen als een ware life saver wordt gezien. Onzuiverheden, rode plekjes en pigmentvlekjes verdwijnen als sneeuw voor de zon wanneer er een laagje foundation wordt aangebracht. Er zijn verschillende soorten foundations, welke elk hun eigen voordelen hebben. Sommige foundation is juist goed voor een vette huid, terwijl een droge huid weer gebaat is bij een andere textuur. Wij nemen de opties met je door:

Vloeibare foundation

De meeste bekende en meest gebruikte foundation vorm is vloeibare foundation. Het goedje zit veelal in een flesje en wordt door middel van een pompje op de rug van je hand aangebracht. Je kunt er vervolgens met een kwast in dippen en je huid egaliseren. Vloeibare foundation kan op waterbasis en op oliebasis. De foundation op oliebasis is ideaal voor een droge huid, terwijl een foundation op basis van water beter gedijt bij een normale huid. Een vette huid kan de vloeibare foundation beter skippen.

Mousse foundation

Een foundation in de vorm van luchtige mousse is onder andere handig doordat het ontzettend handig is om aan te brengen. De textuur is luchtig en je kunt het product met je vingers (of met een spateltje, veel hygiënischer) op je huid aanbrengen. Een mousse foundation is vooral geschikt voor de normale of gecombineerde huid.

Poederfoundation

Foundation in de vorm van een semi-dekkende poeder is perfect voor de wat vettere huid. Deze wil je namelijk niet nog vetter maken door middel van (semi-) vloeibare producten. Poeder foundation is niet zo dekkend als de overige twee varianten, maar het is voldoende om je een mooi kleurtje te geven. Door je huid eerst met concealer te egaliseren, kun je ook met poeder foundation een flawless resultaat bereiken.

Terug naar overzicht