Eyeliner

Eyeliner tips

Eyeliner is een make-up product dat zorgt voor een intense blik. Er zijn veel verschillende mogelijkheden op het gebied van eyeliner. Zelfs als je nét begint met make-up kun je prima aan de slag met eyeliner. Wij vertellen je graag welke eyeliner soorten er bestaan en hoe je ze kunt combineren met overige makeup producten.

Gel liner

Het grote voordeel van gel liner is dat deze veelal een intens diepzwarte kleur afgeeft. Je kunt er dus echt een schitterende ooglook mee maken. Trek de gel liner nét iets verder door in een punt, en je hebt een mooie cat eye. Het nadeel van een dergelijke eyeliner is dat je er een apart kwastje voor nodig hebt. Kies een kwastje met stugge haartjes zodat je een strakke lijn kunt trekken. Dit komt je look ten goede.

Oogschaduw als eyeliner

Wil je beginnen met het experimenteren met eyeliner? Dit is mogelijk met oogschaduw. Maak een kwastje een beetje vochtig en breng oogschaduw aan als eyeliner. Dit is veel minder heftig dan een diepzwarte gel liner, maar je krijgt wel het idee van een lijntje boven je ogen. Een oogschaduw lijntje kan overigens in vele kleuren worden aangebracht.

Gekleurde liner

Wil je voor een kleurrijke look gaan? Dan is gekleurde eyeliner een goede optie. Er zijn metallic gel liners die ontzettend veel kleur afgeven. Een dergelijke look heeft niet veel meer nodig dan een beetje huidskleurige oogschaduw en een beetje mascara. Mocht je écht op de kleurrijke tour zijn, dan kun je je ooglook ook nog afmaken met een gekleurde mascara! Let wel op dat je tinten kiest die goed bij elkaar passen. Je wilt niet door het leven als een levende circustent.

Terug naar overzicht