Concealer

Concealer

Heb jij wel eens last van pukkeltjes, pigmentvlekjes of andere onzuiverheden, maar zou je het liefste een egale huid willen? De eerste stap is concealer! Dit product is een absolute musthave voor iedere vrouw die met een flawless modellenhuidje door het leven zou willen gaan. Concealer is eigenlijk een zeer dekkende, nude-kleurige creme die vlekjes maskeert. Echter, het is wel belangrijk dat je concealer op de juiste manier aanbrengt. Dit doe je als volgt:

Prep je ooghuid

De huid onder je ogen is dun en kan soms wat droog aanvoelen. Zorg dat de huid goed gevoed is, zodat er geen droogtelijntjes ontstaan. Wanneer de concealer in deze lijntjes gaat zitten, zal dit een minder mooi effect geven. Een oogcrème kan uitkomst bieden.

Kies de juiste kleur

Er is niets lelijker dan concealer in een te donkere kleur. Kies áltijd één tint lichter dan je huidskleur, zodat de huid onder je ogen een beetje wordt opgelicht. Dit zal je laten stralen. Je kunt beter een iets te lichte kleur kiezen dan een te donkere kleur. Wanneer je niet helemaal zeker bent van je zaak, ga dan naar een Douglas of Ici Paris en laat je adviseren.

Breng de concealer op de juiste manier aan

Er is eigenlijk maar één goede manier om concealer aan te brengen. Breng dotjes product in een driehoek (met de punt naar beneden) onder je ogen aan. Vervolgens dep je voorzichtig het product in je huid. Gebruik hiervoor je ringvinger. Blend het product goed in de huid zodat je geen harde lijnen meer ziet.

Afpoederen

Uiteindelijk poeder je het geheel af met een beetje fixerende poeder. Poeder je hele gezicht af, zodat de concealer helemaal wordt geblend met de rest van je gezichtsmake-up. Dit is de ideale basis voor de rest van je make-up!

Terug naar overzicht