Welke Make-up past bij… Deel 3: Make-up voor de feestdagen

kerst gala feestdagen make-up Tijdens de feestdagen en/of een gala pak je vaak extra uit met je kleding en je make-up. Ondanks dat beide gelegenheden erg feestelijk zijn zitten er wel wat verschillen in het gebruik van je make-up.

 

 

————————————————————————————————————————————

Wil jij een cadeaubon winnen t.w.v. €150 van Douglas?
Speel de MakeUpQuiz en maak kans binnen slechts 1 minuut!————————————————————————————————————————————

Gala make-up


Bij een gala draait het eigenlijk niet om je make-up maar natuurlijk om de jurk die je draagt, vergeet dit niet. Je kunt nog zo’n prachtige jurk hebben en je haar zo mooi hebben opgestoken, als je make-up hier niet mee matcht is dat natuurlijk hartstikke zonde.


Je kunt ervoor kiezen om je make-up te laten doen, maar als je er zelf mee aan de slag gaat dan is dat natuurlijk ook prima.

 

Kleuren voor de feestdagen  


Allereerst moet je even je jurk onder de loep nemen: heb je een jurk met meerdere kleuren of slechts één kleur? Probeer je make-up een beetje af te stemmen op je outfit als dit kan. Draag je bijvoorbeeld een zwarte jurk met mooie turquoise details, dan is het leuk om in je make-up deze turquoise kleur ook terug te laten komen. Overdrijf in ieder geval niet, ga dus niet voor knalblauwe ogen als je een blauwe jurk draagt.


Draag je bijvoorbeeld alleen een zwarte jurk dan kun je dit in principe combineren met elke kleur oogschaduw die je wilt. Naar mijn mening kun je echter beter voor aardetinten gaan, aangezien je hiermee niet de aandacht van je outfit afleidt. Kies voor een mooie rozige blush en desnoods een beetje highlighter. Breng tenslotte nog een mooi lijntje zwarte eyeliner aan op je oog en maak het geheel af met een goede mascara.

 

Shimmery Oogschaduw

 

Ondanks dat het er feestelijk uit ziet raad ik je aan geen gebruik te maken van shimmery oogschaduw. Omdat een galaruimte vaak donker is wordt er bij het maken van foto’s gebruik gemaakt van de flitser.

 

De lichtgevende deeltjes in een shimmery oogschaduw reflecteren het licht van de flitser waardoor je ogen er heel raar uit kunnen gaan zien. En dat is natuurlijk jammer als je zo je best hebt gedaan op je make-up.

 

Lippen


In tegenstelling tot je ogen mag je op je lippen best wat kleur aanbrengen. Nude lips kunnen mooi zijn, maar je lippen zijn juist hetgeen waarmee je kunt pronken tijdens een gala. Ga voor een vampy rode kleur of kies voor knalroze. Dit steekt lekker af bij de rest van je make-up en bij je jurk, maar wel op een positieve manier!

 

Feestdagen


In principe kun je voor de feestdagen gebruik maken van dezelfde make-up als bij een gala, zeker als je ook rondom de kerst veel aandacht aan je outfit besteed. Wel kun je rondom de feestdagen gebruik maken van shimmery oogschaduw en is het misschien zelf wel leuk om wat glitters aan je ooglook toe te voegen. Ondanks dat er ook rondom de feestdagen foto’s worden gemaakt is de omgeving waarin je je bevindt veel lichter, waardoor je make-up minder zal reflecteren.

 

Kleuren make-up voor de feestdagen


Kies voor mooie herfstkleuren rondom de kerstdagen en voeg desnoods subtiel wat kleur toe met behulp van een oogpotlood. Persoonlijk vind ik het gebruik van felle kleuren én glitters samen teveel van het goede dus kies in dit geval voor één van beiden.

 

Ga voor mooie bronstinten met wat shimmer om je ogen wat meer diepte te geven. Maak het geheel af met een mooie, donkere eyeliner en een zwarte mascara.

 

Stem je blush af met de make-up die je op je ogen draagt: ga voor een perzik kleur wanneer je gebruik maakt van donkere kleuren oogschaduw en breng een mooie highlighter met gouden glans aan op je jukbeenderen.

 

————————————————————————————————————————————-
Wil jij een cadeaubon WINNEN t.w.v. €150 van Douglas?
Speel de MakeUpQuiz en maak kans binnen slechts 1 minuut!————————————————————————————————————————————-

 

 

 

     Terug naar Make-Up Gids