Make-up Pallet

make-up pallet Make-up, verkrijgbaar in alle soorten, maten en kleuren, vaak een crime om op te bergen. Met een grote stash is het vaak lastig om de verschillende producten op de juiste manier uit te stallen. De oplossing? Een make-up pallet!

 

Wat is een make-up pallet?

Net als make-up, heb je ook palettes in alle soorten en maten. Palettes hebben echter allemaal één ding gemeen: het is overzichtelijk en gemakkelijk. Een make-up palet is een doos waarin je een verzameling van één make-up product of een combinatie van meerdere producten kunt opbergen. Je kunt een Make-up palet in verschillende maten kopen. Van klein en handig om mee te nemen in je tas tot groot en uitgebreid.

Soorten make-up palettes

De inhoud van make-up palettes kunnen sterk van elkaar verschillen. De meest bekende variant van een make-up pallet is het oogschaduwpalet, waarin twee tot soms wel 160 verschillende kleuren oogschaduw zitten. Daarnaast heb je nog de concealer-, de blush-, de lip- en combinatie make-up palettes.

 

Met name de laatste soort, (combinatie)make-up pallettes, zijn erg handig om mee te nemen. Oogschaduw, lipproducten en blush gecombineerd in één make-up palette scheelt een hoop ruimte in de koffer of op de make-up tafel.

 

Als je aan je eerste make-up palette toe bent, raad ik je aan om voor een combinatie palet te kiezen. Hiermee ben je in één keer klaar en heb je alle producten, die je voor één look nodig hebt, bij elkaar. Bovendien zijn in zo’n combinatie palet de kleuren vaak op elkaar afgestemd, waardoor je de plank niet mis kunt slaan.

 

Applicators

Bij veel make-up palettes zijn handige applicators toegevoegd waarmee je de make-up kunt aanbrengen. Over de kwaliteit van deze applicators valt nog te twisten, maar voor onderweg zijn ze erg handig. Bij oogschaduw palettes zitten vaak sponsapplicators, bij de overige palettes make-up kwastjes.

Wanneer je al een make-up goeroe bent zul je er waarschijnlijk voor kiezen om de applicators te vervangen door je eigen make-up kwasten. Als starter zijn deze applicators echter een veilige manier om mee te oefenen.

 

Het kiezen van de juiste make-up palette

Als je nog niet niet bekend bent met make-up palettes, kun je het beste kiezen voor een combinatiepalet. Op deze manier heb je alle producten bij de hand en zijn de kleuren goed op elkaar afgestemd. Wanneer je echter al wat meer gevorderd bent, heb je een andere kijk op het gebruik van palettes.

 

Vaak heb je er al één of twee in je bezit en wil je jouw collectie uitbreiden. Het beste wat je kunt doen bij het kiezen van een nieuw make-up palet, is bekijken waarvoor je het gaat gebruiken. Is het make-up palet bedoelt voor professionele doeleinden of voor dagelijks gebruik? Naar welke kleuren ben je op zoek?

 

Voor sexy smokey eyes kun je bijvoorbeeld het best gaan voor een make-up palette met donkere kleuren. Voor dagelijks gebruik eentje met aarde tinten. En vergeet bij het kiezen van het juiste make-up palette de kwaliteit niet. Een oogschaduwpalet met 120 kleuren kan er erg aantrekkelijk uit zien, maar met een slechte pigmentatie ben je nergens. Customize je eigen make-up pallet.

 

Sommige merken, zoals M.A.C. Cosmetics en Inglot, bieden de mogelijkheid om je eigen make-up palet samen te stellen. Je kiest een leeg make-up palet uit en kiest daar zelf de oogschaduw, lipproducten, concealers of blushes bij uit. Dit customizen is zeker een uitkomst als je op zoek bent naar specifieke producten en kleuren.

 

Beroemde make-up palletes

In de wereld van de make-up zijn er een aantal zeer befaamde make-up palettes op de markt gebracht die vrijwel iedere beautyliefhebber in zijn/haar stash heeft. Eén van de meest bekende oogschaduwpalettes is het 88 palette. Dit make-up palette is in meerdere varianten op de markt gebracht. Zo heb je het original 88 palette, een make-up palette met zowel matte als shimmery oogschaduws in verschillende kleuren.

 

Daarnaast heb je nog het 88 neutral, shimmer, warm, metallic en intense make-u palet. Deze oogschaduwpalettes zijn voor een mooie prijs verkrijgbaar en de kwaliteit is bewonderenswaardig.

Daarnaast zijn ook de Sleek palettes –kleine oogschaduwpalettes met twaalf verschillende kleuren- en de nieuwe make-up palettes van budgetmerken Essence en Catrice erg populair. Voor de wat duurdere en kwalitatief zeer goede make-up palettes, ben je bij merken als Dior en Urban Decay aan het goede adres.

 

Limited edtion make-up palettes

Veel make-up merken brengen rond de winter en zomer limited editions uit. Zo ook voor de make-up palettes. Sleek is een erg goed voorbeeld die regelmatig limited editions oogschaduwpalettes op de markt brengt. Recentelijk is het oogschaduwpallet Monaco uit de Mediterranean collectie op de markt gebracht, maar de volgende staat alweer te wachten. Ook Dior staat bekent om het uitbrengen van nieuwe, tijdelijke palettes rondom de zomer. Urban Decay is de absolute top wat betreft het uitbrengen van make-up palettes.

Het Book of Shadows Volume II make-up palette gaat voor een luttele $70 – $130 in de verkoop op eBay.

Kortom, make-up palettes zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Het is echt even kijken welk make-up palet het beste bij jouw past, maar als je er eenmaal één hebt gevonden heb je er een vriendin voor het leven bij.    Terug naar Make-Up Gids