Jaren 80 Stijl Make-up

jaren 80 make-up Make-up is iets dat al langer bestaat dan vandaag. Sterker nog, in de oudheid werden er al bepaalde middelen vervaardigd die bedoelt waren om je uiterlijk ‘op te knappen’. Nu gaan we het niet over de oudheid hebben maar over de jaren 80 van de twintigste eeuw.

Kleur in de jaren 80

Kleur is het sleutelwoord wanneer we het hebben over make-up in de jaren 80. We zien de colourblocking trend (zoveel mogelijk verschillende kleuren dragen) nu alweer in het straatbeeld verschijnen, maar in de jaren 80 was dit zeker een trending topic.
Liters mascara en foundation, overdreven aangezette jukbeenderen en niet te vergeten: mascara tot aan de wenkbrauwen.

Over de Top Make-up

In de jaren 80 moest alles zowel op mode als op make-up gebied lekker over de top. Een overdaad aan gel, mousse en haarlak was meer een gewoonte dan iets dat zelden voorkwam. Voor make-up was dit ook het geval.

Liters mascara en foundation, overdreven aangezette jukbeenderen en niet te vergeten: mascara tot aan de wenkbrauwen.

 

Stappenplan om de 80′s look te krijgen

Klinkt allemaal hartstikke leuk natuurlijk en vandaag de dag zal je de typische jaren 80 look niet zo snel in het straatbeeld terug zien, maar voor een feestje kan dit natuurlijk hartstikke leuk zijn. Ben je in the mood voor zo’n kleurrijke jaren 80 uiterlijk, dan kan het onderstaande stappenplan je hier goed bij helpen.

 

> Breng een flinke dosis foundation aan waarmee je alle puistjes en oneffenheden wegwerkt.

 

> Bedek je gehele ooglid en je wenkbrauwbot –tot aan je wenkbrauwen- met een felle kleur oogschaduw. Denk hierbij aan gifgroen, knalroze of kanariegeel. Naar keus kun je nog een tweede kleur aanbrengen in de crease voor een wat speelser uiterlijk.

 

> Breng een driedubbele laag zwart oogpotlood aan. Dit mag echt wel over de top, dus vermijd strakke, dunne lijntjes.

 

> Krul je wimpers en breng voldoende mascara aan om je wimpers echt volume te geven.

 

> Breng een paar laagjes blush aan op je jukbeenderen, wederom mag ook dit weer lekker heftig.

 

> Tot slot kleur je de lippen in met een knalrode lipstick en klaar is je 80’s look.

 

Mocht je nou nog voorbeelden willen zien van dames die erg geliefd waren in de jaren tachtig kun je prima terecht bij onder andere Madonna en Cyndi Lauper.

 

Ondanks dat het aan te raden is bovenstaand stappenplan niet te volgen wanneer je naar je werk moet, is het natuurlijk wel geschikt om eens te experimenteren met make-up.    Terug naar Make-Up Gids