Alles over Concealer

Concealer Aanbrengen Wat is concealer nou eigenlijk? De meeste mensen kennen de term wel, maar weten eigenlijk niet goed wat het is. Is het een foundation of toch iets heel anders? Concealer mag niet ontbreken in je make-up tas.

 

Wat is concealer?

 

Concealer wordt vaak verward met foundation. Concealer is toch iets heel anders. Concealer kun je zien als een soort camouflagecrème. Je gebruikt de concealer doorgaans voordat je foundation op doet en het is ideaal om oneffenheden in je gezicht tegen te gaan.

Denk bijvoorbeeld aan rode vlekjes in het gezicht of wallen onder de ogen. Nadat je de concealer hebt aangebracht, kun je de foundation op je gezicht doen.

Veel vrouwen nemen een concealer ook mee om af en toe de make-up bij te kunnen werken, bijvoorbeeld tijdens een avond stappen.

 

Soorten concealer

 

Er zijn verschillende soorten concealer te verkrijgen. De meeste mensen kiezen voor de camouflage stick. De concealer is gemakkelijk aan te brengen wanneer je het hebt in de vorm van een stick en het is vooral bestemd voor kleine vlekjes en oneffenheden in het gezicht.

De camouflage stick kun je gemakkelijk meenemen en is daardoor ook heel geschikt om je make-up bij te werken.

Je hebt ook de vloeibare concealer. Deze kun je kopen in tubes of flesjes. Je kunt de concealer met een sponsapplicator aanbrengen, maar ook met je vingers.

Vloeibare concealer is handig voor grotere stukken hui en kan ook worden gebruikt als basis. De dekking is doorgaans goed van deze concealer.

Als laatste heb je ook nog concealer die vast is. De concealer is een stuk harder dan de vloeibare variant en hierdoor kun je deze het makkelijkste met je vingers aanbrengen. Zodra de concealer op je huid komt, smelt hij en je kunt het dan gemakkelijk aanbrengen.

 

Kleuren concealer

Behalve dat je concealer in verschillende soorten kunt kopen, zijn er ook verschillende kleuren. Concealer is er niet alleen in verschillende huidskleuren. Je hebt concealer in allerlei verschillende kleuren en elke kleur is weer ergens anders voor geschikt.

Groene concealer is doorgaans alleen te verkrijgen in een vaste vorm en heeft een wat mintgroene kleur. Een groene concealer is erg geschikt voor rode plekjes op de huid.

Nadat je de concealer hebt aangebracht, is het wel raadzaam om een goede foundation aan te brengen. Je huid heeft anders een groene waas. Een goede poeder kan ook al helpen om de groene waas tegen te gaan.

Lichtroze is een kleur die je vaak tegenkomt bij concealer. Je kunt deze kleur erg goed gebruiken voor de wallen onder je ogen. Heel handig dus wanneer je er fris uit wilt zien, bijvoorbeeld tijdens een avond stappen of een belangrijke meeting.

Geel is ook een handige kleur die tegen wallen werkt. Heb je last van blauwe plekken? Dan kunnen deze makkelijk weg worden gewerkt met een gele concealer. Ook bij deze concealer is het erg belangrijk dat je een goede foundation gebruikt. Je gezicht heeft anders een gele waas en dit ziet er erg vreemd uit.

Dan is er ook nog de blauwe concealer. Deze is wat moeilijker te krijgen. Vooral voor mensen die veel zelfbruiners gebruiken, kunnen baat hebben bij de blauwe concealer. Het gezicht ziet er dan een stuk minder oranje uit.

 

Welke concealer is voor mij geschikt?

 

Het maakt weinig uit wat voor een soort concealer je kiest. Het moet voor jou vooral prettig zijn om ermee te werken. Zoek je een concealer die op jouw huidskleur lijkt? Dan kun je het beste experimenteren welke kleur geschikt is voor je. Probeer het uit op je huid en kies een kleur die overeen komt. Ga niet voor een concealer die donkerder is dan je eigen huid.

Kies je voor een gekleurde concealer, zoals groen of geel? Bekijk dan wat het effect is op jouw huid en of je er baat bij kunt hebben. Het is natuurlijk ook altijd mogelijk je te laten adviseren door mensen in de winkel. Zij weten vaak goed wat voor jouw huid geschikt is.

 

Het aanbrengen van concealer

 

Er zijn verschillende manieren om een concealer aan te brengen. Zo kun je bijvoorbeeld ervoor kiezen om het met een kwast aan te brengen, of met een sponsapplicator. Veel vrouwen kiezen er echter voor om de concealer met de vingers aan te brengen.

Je kunt dan gemakkelijk de concealer over je gezicht verdelen en je hebt veel minder snel last van strepen. Het beste is vooral om de concealer lichtjes met je vingers te deppen.

 

Na de concealer

Nadat je de concealer hebt aangebracht, kun je een laag foundation op je gezicht doen. Eventueel kun je ook kiezen voor poeder. Wanneer je geen foundation of poeder gebruikt, dan vallen de plekken die je hebt aangestipt met de concealer natuurlijk erg op.

Je kunt de rest van de make-up zonder problemen op je gezicht aanbrengen nadat je de basis van concealer en foundation hebt gehad.    Terug naar Make-Up Gids